prevision

(redirected from previse)
Also found in: Dictionary, Thesaurus, Wikipedia.
References in periodicals archive ?
For more information on Previse, please visit http://www.
Harrington acknowledges that not everything born in nature is good for you, but he maintains that Previse strikes the right balance of science and nature.
This solution is another example of how Microsoft Certified Solution Provider Partner enhances and extends our products and services, with Previse providing a solid business solution for electronic commerce customers.
Ovdje nam nije cilj raspravljati o rjecotvornom nazivlju i usustavljivati ga jer je jos previse nazivoslovnih problema koje treba rijesiti.
Primjerice, u recenicama tipa: Nije dobro kad (ti) previse ocekujes od zivota--s predikatom u 2.
Znaci, psiholoski i drustveno prihvatljiviji su oni koji nisu presigurni u sebe, nisu previse dominantni, autoritativni, potom koji su srednje osjecajni i koji nisu drustveno indeksikalno maksimalno visoko procijenjeni.
Iako nismo definirali sto nam je rijec, o tome ionako ima previse rasprava, iz rada je jasno da se kao i leksikografi pitamo sto je jedna rijec, sto su dvije rijeci, odnosno sto je nova natuknica.
Odredivanje smjernica za anotiranje ilokucijske strukture teksta prema autorovim je rijecima izrazito teska zadaca i vrlo sklizak teren iz razloga sto se, s jedne strane ne smije previse ograniciti intuicija anotatora, a s druge strane, potrebno je omoguciti odredenu razinu usporedivosti dobivenih rezultata analize, sto podrazumijeva barem identican inventar ilokucija i odredene zajednicke principe za strukturiranje tekstova.
243), Pranjkovic pise i sljedece: >>Anic je pripadao onom krugu jezikoslovaca koji su hrvatski jezik voljeli i predano se njime bavili, ali koji nisu bili zagovornici krajnjega purizma niti previse rigorozne njegove standardizacije.