stimulare

See: spirit
Mentioned in ?
References in periodicals archive ?
Simularea Dawn este o alternativa mai recenta la cutia cu lumina, care presupune o stimulare cu semnal de intensitate medie ce creste gradual pe durata a 45 de minute, pornind de la 0,001 lucsi si ajungand pana la aproximativ 300 de lucsi in ultima perioada a somnului (cu pana la doua ore inainte de trezire).
Se observa deci ca echilibrul economic poate fi dezvoltat atat la nivel international, cat si national (regional si local) printr-o stimulare a liberei concurente si prin dezvoltarea mediului de afaceri.
Contract award notice: sistem de stimulare magnetica navigata transcraniana.
Motivarea personalului se face cu precadere prin stimulare financiara.
Cititor automat de termoluminescenta si luminescenta stimulata optic, specializat pentru datare, cu sursa de iradiere incorporata, multiple surse luminoase de stimulare (albastru/verde/IR/violet) si detectie interschimbabila si sistem masurare a granulelor individuale bazat pe stimulare laser.
Conceptul depaseste astazi barierele asistentei umanitare si inglobeaza principii de stimulare economica si sociala, fiind atat apreciat, cat si criticat, pentru efectele pe care le produce asupra tarilor beneficiare.
Sub forma divertismentului industrializat, ea altereaza personalitatea umana si gandirea critica, in special la varste fragede, aparand ca o forma de manipulare, de stimulare a impulsurilor si a conduitelor antisociale (2).
Ingrijorarile legate de fenomenul imbatranirii populatiei a dus la masuri de stimulare a natalitatii prin acordarea unor prestatii familiale suplimentare al caror cuantum creste progresiv incepand cu al treilea pana la al cincilea copil.